15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’yı korurken ayağını kaybeden Uzman Çavuş Cüneyt Osman Gül, "İnşallah görevime geri döneceğim" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı Özel Kuvvetleri’nde (ART) Ani Reaksiyon Timi’nde görevli olan 38 yaşındaki Uzman Çavuş Cüneyt Osman Gül, verilen emir üzerine Zekai Aksakallı’yı korumaya gitti. Darbeci hainler tarafından kullanılan kobra helikopterden açılan ateş sonucu bacağından ağır yaralanan Gül, bacağını kaybetti.

Gül, bugün Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i makamında ziyaret etti. Ziyarete gazinin dayısı Hüsmen Kaya ve kardeşi İsmail Gül de katıldı. Gazi Cüneyt Osman Gül, ”O gece Rabbimin takdiri olarak nöbetçiydim. (ART) Ani Reaksiyon Timi’nde görevli iken Zeki Aksallı Paşa’mızın alındığı haberi gelince onu kurtarmak için yola çıktık. Ankara’da Kara kuvvetleri’nin olduğu yerin karşısında bulunan spor akademisine gittik. Yolda bizleri durduran bir albay ile yarbay darbe olduğunu ve emir komutanın kendilerinde olduğunu söyleyerek aracımıza el koymak istedi. Bunlara karşılık vererek yolumuza devam ettik. Spor akademisine geldiğimizde, harp okulu öğrencilerine silah vererek, bunları içeri almayın talimatı vermişler. Üzerimize silah doğrultular. Kendi askerimiz tarafından vurulmamak için kendimizi emniyete aldık. O sırada, bir helikopterden, kendi silah arkadaşlarımın açtığı ateş sonucu ayağımın koparak fırladığını gördüm. Şükürler olsun 1 senedir devletimizin bizlere vermiş olduğu imkanlarla tedavimizi sürdürüyoruz. Görevimin başına tekrar döneceğim. Kaldığım yerden tekrar devam etmek istiyorum. Sonsuza kadar mücadeleye devam edeceğim" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehirli Gazi Uzman Çavuş Cüneyt Osman Gül’e ipek böceği kozasından yapılmış Türk bayrağı ile bir vazo hediye etti.