AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Malatyalı şehit ailelerinden aldıkları Türk Bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Ankara’ya uğurlandı.

Soykan Meydanında gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde halka silah doğrultanlar ile Çanakkale’de ki halka silah çekenlerin hedefinin aynı olduğunu ifade etti. Darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü hainlerin amaçlarının ülkeyi bölmek olduğunu dişle getiren Başkan Aydoğan, ülke tarihin en uzun gecesi olan 15 Temmuz 2016’da milletin uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüslerini siper ettiğini söyledi.

O gün asla pes etmediklerini belirten Aydoğan, “İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikasta müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk, hainleri planlarıyla yerle bir ettik. O gece anneler cephedeki evladına dua eder gibi dua etti. O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit, 2 binden fazla kahraman gazi oldu" şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde şehitlerin anısına 81 ilden 250 gence şehit aileleri tarafından verilen Türk bayraklarının TBMM özel programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edileceğini belirten Aydoğan, “Bizler de bugün bu emanetleri teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya geldik. Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik, bir kez daha şükranla ve minnetle andık." diye konuştu.

Daha sonra Gençlik Kollar Başkanı Enis Aydoğan, şehit ailelerinden Türk bayrağını alarak yola çıktı. Uğurlama törenine AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ile partililer katıldı.