KASTAMONU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 10'uncu Sinop Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, Hanönü ilçesinde yeni keşfedilen Gürleyik Şelalesi'nde incelemelerde bulundu.

Beyazıt, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, 10. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Erol Büyükdoğan, Orman ve Su İşleri Kastamonu Şube Müdürü Yalçın Uyanık ve Orman Mühendisi İlknur Zeren ile birlikte ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Gürleyik Şelalesi’nde inceleme yaptı.

Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hanönü Belediye Başkanı  Uçar'ın daveti üzerine bölgede bulunan Gürleyik Şelalesi'nin Milli Parklar Kanunu'na göre korunma değeri olup olmadığı konusunda ön inceleme yaptıklarını söyledi.

İncelemenin ardından değerlendirme yapacaklarını söyleyen Beyazıt, "Şelalenin nasıl kullanılacağı konusunda bakanlığımızla irtibata geçeceğiz. Güzel bir şelale, çok güzel doğa görüntüsü var, etrafını da inceledikten sonra, diğer teknik arkadaşlarla birlikte bir değerlendirme yapacağız. Hanönü için hayırlı olur inşallah. Tabi buranın birkaç türlü değerlendirilmesi olabilir. Önümüzdeki günlerde bir yol haritası çıkaracağız" diye konuştu.