'Trump ve Erdoğan Suriye planı üstünde buluşuyor' başlığıyla görüşmeyi duyuran CNN, Ankara ve Washington arasında ayrılıkların olduğunu belirtiyor.

NBC buluşmanın asla kolay geçmeyeceğini yazdı, CBS 'Neden Trump Erdoğan görüşmesinden eli boş ayrılacak?' başlığını attı.

The Washington Post, randevuyu Trump'ın şimdiye kadar bir yabancı liderle yaptığı en zor görüşme olarak niteledi.

İngiliz Financial Times gazetesi, birbirine benzeyen iki liderin çok iyi anlaşacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, bugün ilk yüz yüze görüşmeyi gerçekleştiriyor. Beyaz Saray'daki randevu, dünyadaki tüm medya organları tarafından haberleştirildi.

CNN International, "Trump ve Erdoğan Suriye planı üstünde buluşuyor" başlığıyla sunduğu haberinde Ankara ve Washington arasında ayrılıklar bulunduğunu belirtiyor. Trump'ın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ağır silahlar verilmesine imza atması, YPG konusunda başından beri farklı pozisyonlarda bulunan taraflar arasındaki krizi daha da derinleştirdi.

NBC televizyonu, Trump'ın daha önce Türkiye hakkında sarfettiği sözleri hatırlatarak iki ülke arasındaki mevcut sorunları sıraladı, buluşmanın asla kolay gerçekleşmediğini yazdı.

CBS'teki bir analizin başlığı ise "Neden Trump Erdoğan görüşmesinden eli boş ayrılacak?" oldu.

Amerikan Associated Press (AP) ajansının servis ettiği haberi kullanan The Washington Post, randevuyu Trump'ın şimdiye kadar bir yabancı liderle yaptığı en zor görüşme olarak niteledi.

Bloomberg, iki liderin buluşmasında Suriye hakkında bir karar çıkabileceğini sayfalarına taşıdı.

Los Angeles Times, Trump'ın Erdoğan’ı kendisine yakın tutmayı başarması gerektiğini sayfalarına taşıdı.

İngiliz Financial Times gazetesi ise, Gideon Rachman imzalı haberinde iki liderin çok iyi anlaşacağını yazdı.

Türkiye saati ile 19.40'te gerçekleşecek randevuda FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesi, PKK ve diğer bölgesel sorunlar da görüşülecek

.

Kaynak:Milliyet