Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kentin ve ülkenin sesini duyuran sporculara tüm olanakları sunacaklarını söyledi.
Ataşbak, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın desteği hava koşulları ve çağdaş tesisler nedeniyle bir yıldır Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, sporcuların 3 öğün yemek verildiğini, antrenman ve okullarına il spor müdürlüğüne ait araçlarla götürüldüğünü, antrenman ve müsabaka için tüm olanakların seferber edildiğini kaydetti.
Rekortmen Atlet Demet Parlak’ın 16-19 Temmuz tarihleri arasında 23. Avrupa Gençler Şampiyonası için İsveç’in Eskilstuna Kenti’ne, Zeki Cem Tenekebüken’in ise aynı tarihlerde Kolombiya’nın Cali Kenti’nde gerçekleştirilecek 10.IAAF Dünya Yıldızlar Şampiyonası’na katılacaklarını ifade eden Ataşbak, her iki sporcunun performanslarının zirvesinde olduklarını, güçlü rakiplerine rağmen dereceye gireceklerine inandığını vurguladı.
TANRIKULU GÜRCİSTAN’A GİDECEK
Ataşbak, sırıkla atlamada Adana’nın pilot bölge seçildiğine dikkati çekerek sürekli rekorlar kırıldığını, Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nun geçen ay Çin’in Wuhan Kenti’nde gerçekleştirilen Liseler Atletizm Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandığını anımsattı.
Sırıkla atlamada Adana’nın başarısının ülke sınırlarını aştığını ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti:
“2 yıl önce Demet Parlak Çek Cumhuriyeti’nde liselerde dünya şampiyonluğunu yaşamıştı. Muhammet Hanifi Tanrıkulu da anlamlı bir dünya şampiyonluğu elde etti. Tanrıkulu, 27-30 Temmuz tarihleri arasında Gürcistan’ın Tiflis Kenti’nde gerçekleştirilecek Avrupa Yıldızlar Olimpik Festivali’ne (EYOF) hazırlanıyor. Bizleri gururlandıran kentimizin ve ülkemizin sesini duyuran sporculara tüm olanakları sunacağız. Özellikle sporcuları yarışlara hazırlayan Adana TOHM Antrenörleri Ukraynalı Aleksandry Symakhin ile İbrahim Halil Aydın’a ve sporcuların velilerine teşekkür ederim.”