TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy Müftülüğünce 22. Haçkalı Hoca'yı Anma Programı gerçekleştirildi.

Haçka Yaylası'nda bulunan Haçkalı Hoca Baba Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an tilaveti yapılarak dualar edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, anma programında yaptığı konuşmada, Haçkalı Hoca Baba Hazretlerinin manevi huzurunda bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Trabzon'daki Kur'an kurslarının yurdun her tarafından çocukların eğitim gördüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, yöre halkına mutlaka çocuklarını Kur'an kurslarına göndermelerini ve dinlerini en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamalarını istedi.

Gümrükçüoğlu, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmelere işaret ederek, şunları söyledi:

"Müslümanların birbirini öldürülmesi sonrasında dünyanın zenginliklerini sömürmenin planı uygulanıyor. Türkiye Cumhuriyeti, tarihten beri hakkın hukukun takipçisi ve savunucusu olduğu için bunlar tarafından en büyük tehlike olarak görülüyor. Bundan dolayı bütün terör örgütleri devletimize ve milletimize karşı kol koladır. Onun için Batı, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a saldırılmaktadır. Biz de millet olarak bir ve beraber olmayı Haçkalı Hoca Baba'nın huzurunda tefekkür ediyoruz ve diyoruz ki, hep beraber, hiçbir şekilde bu yoldan dönmeyeceğiz. Hiçbir şekilde ezanları dindirmeyeceğiz, bayrağımızı göklerden indirtmeyeceğiz."

Düzköy Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç da katılımcılara teşekkür ederek, manevi ikliminde yaşadıkları Haçkalı Hoca Baba'yı rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Düzköy Belediye Başkan Vekili Kamuran Kurt ise bu özel günlerde yıllar boyunca hep birlikte olmayı arzu ettiğini dile getirdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve Düzköy Haçkalı Baba Camisi Dernek Başkanı Sabahattin Çarkacı'nın da katıldığı anma programında, konuşmaların ardından mehteran ve tasavvuf konseri verildi.

Etkinlikte katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.