İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta,  su sirkülasyonu sağlayamayan ve kumla dolduğu için hizmet veremeyen Atakum İlçesi'ndeki Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulması kararının yanlış olduğunu belirterek, "Her gelen yeni bir 'çılgın' projeyle vatandaşın karşısına çıkıyor ama yaptığı yanlış işlerden sorumlu tutulmuyor" dedi. 

HESAPSIZ KİTAPSIZ ADIMLAR

Yanlış kararlarının bedelini milletin ödediğini ifade eden Usta, "Son günlerde Samsun Kurupelit Yat Limanı'nın ihale edilmesi tartışılıyor. Bir yandan merkezi yönetim, bir yandan yerel yönetimler; üzerinde düşünmeden, fizibilite çalışması yapmadan, konunun taraflarıyla fikir alışverişinde bulunmadan, hesapsız, kitapsız adımlar atıyor. Bu yanlış kararlar neticesinde de Milletin parası çarçur ediliyor. Ne yazık ki, Kurupelit Yat Limanı da buna örnek" diye konuştu. 

YANLIŞINDAN SORUMLU DEĞİL

Samsunlunun faydasına olacak adımların atılması gerektiğini ifade eden Usta şunları söyledi: " Ortada bir yatırım var ama mühendislik hataları nedeniyle neredeyse kullanılamaz durumda. Düzeltelim desen bir maliyet, yıkıp eski haline dönelim desen bir maliyet, yenisini yapalım desen başka maliyet. Her gelen yeni bir 'çılgın' projeyle vatandaşın karşısına çıkıyor ama yaptığı yanlış işlerden sorumlu tutulmuyor. En azından bundan sonraki yapılacak işler ince elenip sık dokunmalı ve Samsunlunun faydasına olacak adımlar atılmalıdır."