Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Divan Toplantısına katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çözüm sürecine destek verdi. Memiş, " Bu ülkede kardeşliği tesis etmek isteyen çözüm sürecine katkı sunmayanlar asıl bu ülkeye ihanet edenlerdir" dedi.
Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Divan Toplantısı Yalova Elegance Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Sağlık-Sen Şube Başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Divan toplantısı öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin önemine vurgu yapan Memiş, "Çözüm süreci diye bir çalışma başlatıldı. Çözüm süreci başlatılmadan önce bir çok adımlar atıldı. En son bu ülkenin kanayan yarası olan ve 30 yıldır devam eden terör belasının bitirilmesi için siyasi irade inisiyatif aldı. Bizde her türlü olumsuzluğu kabullenmek kaydıyla çözüm sürecine destek vereceğiz dedik. Çanakkale de nasıl Kürdi ile Türki ile, Alevi, Sünni’si ile omuz omuza bir mücadele verildiyse bugün o 100 yıl öncenin ,intikamını almak isteyenlerin çözüm sürecini engelleme çalışmalarına karşı durmak zorundaydık. Belki o dönem birileri bizi ihanetle suçladılar. Ama bu ülkede kardeşliği tesis etmek isteyen çözüm sürecine katkı sunmayanlar asıl bu ülkeye ihanet edenlerdir. Bu ülkeden kardeşliğin yeniden canlanmasını istemeyen ve kandan beslenenlerdir. Çözüm süreci içerisinde ki 2.5 yıllık bir dönemde şehit cenazesi gelmedi. Bu süreçte o yörenin insanı dağına yaylasına çocuklarıyla gidip piknik yapabildi. Ama bu birilerinin işine gelmedi. Küresel güçlerinin ve onun ülkemizdeki işbirlikçilerinin işine gelmedi" dedi.
Çözüm Sürecine destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Memiş sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Şu anda bir süreç var ve biz Memur-Sen olarak kırmızı çizgimizi söyleyerek diyoruz ki şehitlerimizin kemikleri sızlatılmadan, şehit yakınlarımızın canı acıtılmadan ve bu ülkede tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu zarar görmeden çözüm süreci tesis edilmeli bizde Memursen ailesi olarak bu sürece sonuna kadar destek vereceğiz".