Bilecik’ten Bartın’a gelen Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Bartın Üniversitesi’ni gezerek, bilgiler aldı.
Bilecik Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, yaklaşan üniversiteye giriş sınavı öncesi, Bartın Üniversitesi’ne gezi düzenledi. Bartın Üniversitesi Genel Sekreteri Erturan Asiloğulları, karşıladığı öğrencilere üniversitedeki bölümler hakkında bilgi verdi.
Asiloğulları, Bartın Üniversitesinin 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu olduğunu kaydederek, “Üniversitemiz 2008 yılında kuruldu. Fakültelerimiz kısa süre içerisinde öğrencileriyle, akademik personelleriyle iyi işler başarmıştır. 11 bin 262 öğrencimizle şu anda eğitimimize devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda Kutlubey Kampüsümüzün tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacaktır. Üniversitemiz ve şehrimiz öğrencilerimiz için sayısız olanaklarla doludur” dedi.
DERSE KATILDILAR
Öğrenciler daha sonra, Fen Fakültesi’nin laboratuvarlarını gezerek buradaki çalışmaları yerinde gördü. Derslikleri de gezen öğrenciler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi hakkında bilgiler aldılar. Orman Fakültesi’ne geçen öğrenciler buradaki Orman Mühendisliği Anfisi’nde ders de işledi. Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Kaygın’ın verdiği derste, öğrenciler ormandan elde edilen ürünler hakkında bilgiler edindi. Kaygın, öğrencileri Orman Fakültesi bölümlerinin bugünü ve geleceği hakkında da düşüncelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu. İlk defa üniversitede derse girmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, gezi programı kapsamında Amasra İlçesi’ne de geçerek, buradaki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.