Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağve 7 milletvekilinin tutuklanmasından sonra 2 günden bu yana Diyarbakır’da toplantı yapan HDP Meclis Grubu ve MYK, aldığı kararları bugün açıkladı. 

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, "Meclis grubumuz ve merkez yürütme kuruluyla yaptığımız tartışmalar sonucunda demokratik siysaet tarimizin en kapsamlı ve karanlık saldırısı karşısından yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya ve bir kez daha halklarımızla buluşmaya karar verdik. Önümüzdeki günlerde ev ev ,il il, ilçe ilçe dolaşarak haklımızın şikayet ve önerilerini dinleyeceğiz. Demokrasi ve emek güçleri, STK ve meslek birlikleri ve inanç gruplarıyla tartışarak önerilerini alacağız. Yapılan önerileri değerlendirip sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Bilgen, komisyonlara ve Genel Kurul'a katılmayacaklarını belirtti.

EŞ GENEL BAŞKANLIĞA ATAMA OLACAK MI?
Bilgen, "Eş Genel Başkanlık için vekaleten atama olacak mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bunların hepsini önümüzdeki günlerde halkımızla tartışacağız. Bu ülkede yasama organının bir işlevi var mı, teknik tatışmaların anlamı var mı, halk karar verecek. Nerede, nereye kadar olacağımızı onlarla karar vereceğiz. Türkiye bir dönüm noktasındadır. Böyle küçük ayrıntılarla tartışma yapmak yerine, bu kararın Türkiye için, dünya için ne ifade ettiğini görmek istiyoruz. Biz çok net bir açıklama yaptık, bu açıklamanın gereğini yapacağız. Gündemimizde halkla beraber kararı vermek var."