Kilis 7 Aralık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı öğrencilerine, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 154 KV‘luk elektrik şalt sahasına teknik bir gezi düzenledi.
Teknik gezide öğrencilere, Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Özdemir, Gaziantep Bölgesi TEİAŞ elemanlarından İşletme Mühendisi olarak görev yapan Elektrik-Elektronik Mühendisi Mustafa Temuroğlu ve Kilis 154 KV Şalt Sahası görevlisi Elektrik Teknisyeni Tuncay Atik eşlik etti. Kilis 154/33 KV.luk Şalt Sahası ve İndirici Trafo Merkezine düzenlenen teknik gezide TEİAŞ İşletme Mühendisi Mustafa Temuroğlu tarafından Elektrik Programı öğrencilerine şalt sahası ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme yapıldı, çalışma prensibi ve işleyişi anlatıldı. Öğrencilerin şalt sahası ile ilgili merak ettikleri konular yerinde uygulamalı olarak gösterildi.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Gül, 154 KV’luk Elektrik Şalt Sahasına yapılan teknik geziyle ilgili olarak öğrencilerin meslekleri ile ilgili teknik konuları yerinde görmeleri ve kariyerlerinde uzman kişilerden, bilgi almaları amacıyla bu tür teknik gezilerin yapılmasının çok faydalı olduğunu belirtti.
Gül, ayrıca katkılarından dolayı Gaziantep TEİAŞ Bölge Müdürlüğü’ne ve teknik gezinin gerçekleştirilmesine destek veren üniversite yönetimine teşekkürlerini sundu.