15 Temmuz darbe girişiminde o geceye ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Genelkurmay'ı ele geçiren FETÖ'cüler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, darbenin emirkomuta zinciri içerisinde gerçekleştiği ve darbeye destek vermeleri istediği ortaya çıktı. Muhalefet liderlerinin o gece ne yaşadıklarına ilişkin detayı 15 Temmuz Darbe girişimi araştırma komisyonu toplantısında MHP'li üye Mehmet Erdoğan ile CHP'li üye Aykut Erdoğan anlattı.



İşte vekillerin ağzından gece yaşananlar: MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan: Genel Başkanımız geç saatlere kadar Genel Merkez'de çalıştı. Tam evinin kapısına geldiği zaman saat 21.30 sıralarında özel kalem müdürü arayıp darbe olduğunu habervermiş. Genel Başkanımız evin kapısından geri dönmüş. Hemen Başkanlık Divanı'nı toplantıya çağırdı. Saat 22.00 gibi herkes partideydi. Sabah 06.00'ya kadar çalıştık. Bu sırada özel kaleme bir telefon geldi. Genelkurmay'daki FETÖ'cüler özel kalemi arayarak, "Darbenin emir-komuta zinciri içinde olduğunu söylemişler. Eğer yanımızda olmayacaklarsa MHP bu işe karışmasın demişler'. Sayın Genel Başkanımız ise 'O kadar güçlülerse gelip bizi buradan alsınlar diye' meydan okudu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Genelkurmay'dan (FETÖ'cüler) Genel Başkanımızın özel kalemi aranıyor. Darbenin emir-komuta zinciri içinde olduğunu söylüyorlar. Sayın Genel Başkanımız ise hiçbir şekilde darbeye destek vermeyeceğini söylüyor. Sonra Genel Başkan bizi aradı genel merkez vurulabilir hemen orayı terk edin" dedi. (Eda Işık-Sabah)