İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA), Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı İle Bilgi Toplumuna Dönüşüm Ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programları başladı. Belediyeler, kamu kurumları ve organize sanayi bölgelerinin yanı sıra; özel sektörün de faydalanacağı mali destek programında kar amacı güden ve gütmeyen birçok proje öne çıktı.
2014 Yılı Mali Destek Programı’nın İzmir’e ekonomik ve sosyal anlamda değer katması hedefleniyor. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), proje sahiplerine yönelik eğitim ve bilgilendirme amaçlı düzenlediği toplantıda, katılımcılara projelerin uygulama süreci hakkında detaylı bilgiler veren İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Dr. Fakı Ergül,"Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı ile bilgi iletişim teknolojisi uygulamalarının geliştirilmesi; katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetişim uygulamalarının yaygınlaştırılması, kamu ve yerel yönetim hizmetlerinin internet-mobil teknolojiler üzerinden sunulmasını amaçlıyoruz" dedi.
İZMİR EKONOMİSİNE 21 MİLYON TL’LİK GİRDİ SAĞLANACAK
2014 yılında başlattığı destek programlarında başarılı kabul edilen kurum ve kuruluşlara hibe desteği sağlayacak olan . Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı’nda toplamda 27 milyon TL verilirken; kent ekonomisine ise 54 milyon TL girdi sağlanması bekleniyor. Ergül, her iki programa da toplamda 90 başvuru yapıldığını ve bu başvurulardan Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında OSB’ler, Küçük Sanayi Siteleri ve serbest bölgelerden toplam 15, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında ise toplam 75 başvuru alındığını kaydetti. Ergül, projelerin eş finansmanları da dikkate alındığında Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının tamamlanmasıyla birlikte, toplam 33 milyon TL’nin, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı’nın tamamlanmasıyla ise 21 milyon TL’nin İzmir ekonomisine girdi olmasının beklendiğini sözlerine ekledi.