KASTAMONU (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Kastamonu Ticaret Borsası tarafından kente kazandırılan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Endüstriyel Orman Ürünleri İçin Ortak Kullanım İşleme Tesisi'ni gezdi.

Öztürk, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yaklaşık 10 milyon avro yatırımla hayata geçirilen tesis hakkında Kastamonu Ticaret Borsası yetkililerinden bilgi aldı.

Kastamonu Ticaret Borsasını tebrik eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Yerel ekonominin dönüşümüne ivme kazandıracak yatırımla orman ürünlerinde verimliliğe dayalı bir üretim gerçekleştirilmesi, üretim çeşitliliği sağlanması ve bölgenin rekabet gücünün arttırılarak sosyo-ekonomik gelişime katkı sağlanması hedefleniyor. Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği anlaşması çerçevesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 900 milyon avroluk bir bütçeyi projeler aracılığıyla kullandırılan bir program. 2007 yılından bu yana yürütülen programla Türkiye'deki bölgesel farklılıkların dengelenmesi için KOBİ'lerin rekabet gücünün arttırılarak sosyal ve ekonomik kalkınma sağlanması amaçlanıyor."