Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Doğu Anadolu Bölgesi Şubesi Hizmetiçi Eğitim Programını Kars’ta gerçekleştirdi.

“Bağımlıklılardan uzak durmak için, sen de bir söz ver” konseptiyle bir otelin toplantı salonunda düzenlenen eğitim programına; Yeşilay Siosu Savaş Yılmaz da katıldı. Yeşilay Cemiyeti Kars Şube Başkanı Sefer Özabay ve yönetim kurulu üyeleri Yusuf Bulut, Kerim Beşli ve Muammer Sancar’ın destek verdiği Eğitim Programına Kars, Ağrı, Artvin, Erzurum, Muş, Ardahan ve Iğdır Şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

3 gün süren eğitimler, Yeşilay Cemiyeti Eğitim Birimi uzmanlarından Kerem Fatih Yardım’ın TBM ve Tip Proje Uygulamaları konusunda bilgilendirmede bulunmasıyla başladı. Ardından Cemiyetin Mali İşler Biriminden Atalay Yıldız, Şube Mali İşlemleri ve Vergi Usul Kanunu hususlarında sunumlar gerçekleştirdi. Aynı gün Kurumsal İletişim Sorumlusu olan Caner Yıldırım, ‘Kurum kimliği, WEB Sayfası ve Tanıtımı ile Sosyal Medya Hesapları Kullanımı’ konularında bilgilendirmelerde bulundu. Eğitim programının ikinci ve üçüncü günlerinde ise paydaş ilişkileri ve genel bağımlılık konularında bililer verildi. Uzman Klinik Psikologu - YEDAM Yöneticisi Gaye Kağan da YEDAM Modeli ve Uygulama Süreçleri ile ilgili olarak eğitimler verdi. Eğitim programlarının son gününde ise 2011 - 2016, 2017 - 2019 yıllarına ait Yeşilay Stratejik Planı ve Faaliyet Raporları masaya yatırıldı. Daha sonrada süreçler ve CRM Programının Tanıtımında üye kazanımı, üye ilişkileri ve gönüllü yönetimi konularında eğitimlerin ardından eğitim programları, kısa adı ŞUKAP olan (Şubeler Kapasite Geliştirme Programı) Uygulama Süreçleri görüşüldü.

3 gün süren eğitimlerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yeşilay Siosu Savaş Yılmaz, bu yıl kuruluşunun 97. Yıldönümü faaliyetlerini sürdüren Yeşilay’ın ülke genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşları madde bağımlılığı ve hür türlü bağımlılıkla mücadele konularında uyardığını söyledi.

Yılmaz, Bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver” konseptiyle bu yıl Yeşilay’ın 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ettiğini ve toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştığını belirtti.

Savaş Yılmaz, bu amaçla Yeşilay’ın Doğu Anadolu Bölgesi Şube Hizmetiçi Eğitim Programını Kars’ta gerçekleştirdiği ve eğitim programın destek veren Kars Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.