Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan ve 2,5 yıllık kocasını terk eden Kezban Albayrak, avukatı aracılığı ile kocası Sinan Albayrak'ın iddialarını reddederek şiddet mağduru olduğunu bu sebeple kişisel eşyalarını alarak evi terk ettiğini açıkladı.

Kezban Albayrak, avukatı Kenan Kaya aracılığı ile iddiaları yalandı. Sinan Albayrak’ın iddialarının yalanlandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"03.10.2020 tarihinde haber sitelerinizde yayınladığınız “Evi terk eden 2,5 yıllık eşine çağrı: Hatasız kul olmaz” başlıklı haberiniz asılsız iddialardan ve suçlamalardan oluşmaktadır. Haberde Sinan Albayrak, eşinin evi terk ettiğini, evden giderken yatağımı, yorganımı neyim varsa, derin dondurucumu, evde 6.000 TL paramı, altınlarımı götürmüş. Beni mağdur etti. Bana 500 TL’lik temizlik malzemesi aldırmıştı, onu bile götürmüş.” şeklinde ifadeleri vardır.

Müvekkilim Kezban Albayrak bütün bu iddiaları kabul etmemektedir. Kızıyla birlikte eşi Sinan Albayrak'tan şiddet gördüğünü, artık dayanamadığını, evden kişisel eşyalarını alarak gitmek zorunda kaldığını, şiddet gördüğü için hastaneye gittiğini ve buna ilişkin kendisinin ve çocuğunun da darp raporu olduğunu beyan etmektedir. Ayrıca çocuğuna baba olarak Sinan Albayrak’ı tanıttığını, gelişen olaylardan sonra babası olmadığını söylediğini dile getirmektedir. Ayrıca bütün bu suçlamalardan sonra eşi Kezban Albayrak’ın geri dönmesi söz konusu bile değildir.

Bütün bunlar bağımsız yargı önünde tartışılması gereken konular olmakla neden Sinan Bey’in böyle bir girişimde bulunduğunu anlamlandıramadık.

Hâlihazırda Sinan Beye karşı Bafra Aile Mahkemesinde açılmış boşanma davası, şüpheli konumunda olduğu ceza soruşturma dosyası ve burada anlattıklarına karşılık suç duyurusunda bulunduğumuzu ispatlar belgeler mevcuttur. Sinan Bey’i bağımsız yargıya davet ediyoruz."