Ordu Haberci Gazetesi imtiyaz sahibi Figen Çakmak, Başkent’te yaşayan Ordulular’ı bir araya getirdi. Programda konuşma yapan Çakmak, “Ankara ile beraber İstanbul ve Almanya’da da bu organizasyonu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Ordu Haberci Gazetesi, İçkale Otel’de ‘Ordulular Gecesi’ programı düzenledi. Ankara’da yaşayan Ordulular’ın buluştuğu geceye, Ordu Haberci Gazetesi imtiyaz sahibi Figen Çakmak, eşi Turgay Çakmak, Ordulu bürokratlar, siyasetçiler ve çok sayıda davetli katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen programdaki samimi hava dikkatlerden kaçmadı. Geceyi organize eden Figen Çakmak, yaptığı konuşmada, “Ankara’da ulaşabildiğim Ordulu hemşehrilerimin, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, birbirimize sahip çıkmamız gerektiği konusunda hemfikir olduğunu gördüm. Bu nedenle, böylesi yemekli gecelerin organizasyonlarını sizlerin verdiği desteğe bağlı olarak her yıl düzenlemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmasında hemşehri dayanışmasının önemine dikkat çeken Çakmak, “Ordu’nun yaşanılabilir, modern kent olması için el ele vermemiz gerektiği hepimizin ortak isteğidir. İnşallah önümüzdeki aylarda ve yıllarda hemşehri dayanışmasını çok daha fazla öne çıkararak insanca yaşamanın hizmet araçlarını Ordu’ya taşıyacağız. Milletvekil i, iş adamı, bürokrat olarak Ankara’da yaşamanın, Ankara’da olmanın herkese yüklediği görevin bu olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının sorularına da cevap veren Çakmak, “Ordu Haberci Gazetesi ve Ordulum Dergisi’nin sahibi olarak, eşimle birlikte Ankara’da ikinci defa Ordulular Gecesi düzenliyoruz. Amacımız; Ordulular’la hep beraber, makam mevki sınırı koymadan, herkesle, bütün Ordulular’la bir arada bir akşam yemeği yemek. Amacımız; sohbet ederek, tanışarak hep birlikte olmak. İnşallah devamı gelecek. Ankara ile beraber İstanbul ve Almanya’da da bu organizasyonu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a da teşekkür ediyorum. Geceye katılan milletvekillerimize, sivil toplum örgütlerimize, bütün daire başkanlarımıza, gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” değerlendirmelerinde bulundu.