20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümü nedeniyle Samsun Muharip Gaziler Derneği, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret etti.

Gazileri makamında ağırlayan Samsun Valisi Osman Kaymak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Samsun’da yaşayan 63 Kore gazisinin anılarının bir arada toplandığı kitabı Vali Kaymak’a hediye etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril yaptığı konuşmada, “20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümü nedeniyle tören düzenlemek istedik. Bu vesileyle sizi ziyaret etmek istedik. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak her zaman devletimizin yanındayız. Bu konuda Samsunlu gaziler olarak çok hassasiyet gösteriyoruz. İnşallah birlikte çok güzel görevler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmasında Samsun’da görev yapmaktan gurur duyduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bugün Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümü. Bu harekata katılan şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Allah uzun ömürler versin” diye konuştu.