HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde görevli 25 yönetici ve öğretmen, 'Okul öncesi Eğitimde Felsefi Yaklaşımlar Reggio Emilia Projesi' kapsamında yurt dışına gidecek.
Yüksekova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Koordinatörlüğünde Murat Işık Anaokulu, Atatürk Anaokulu, Gazi Anaokulu, Kadıköy Anaokulu, Güngör Mahallesi Anaokulu ve Büyükciftlik Beldesi Anaokulu'nun AB Bakanlığı Ulusal Ajansı Erasmus Okul Egitimi KA1 Projeleri 2015 teklif çağrısına yaptığı 'Okul Oncesi Eğitimde Felsefi Yaklaşımlar Reggio Emilia' başlıklı proje başvurusu kabul edildi. Proje kapsamında 25 yönetici ve öğretmen yurt dışına ziyarette bulunacak. Yönetici ve öğretmenler yurt dışı ziyareti öncesi proje hazırlık toplantısı için Yüksekova Kaymakamlığı'nda bir araya geldi.
Proje kapsamında 25 yönetici ve okul öncesi öğretmeni, 13-21 Aralık 2015'te Almanya'da, 30 Ocak-7 Şubat 2016'da ise, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta bulunacak. Öğretmenler gittikleri ülkede hem 'Reggio Emilia' yaklaşımı üzerine konunun uzmanları tarafindan verilen kursa katılacak, hem de bu program ile eğitim yapan anaokullarında işbaşı izleme faaliyetleri ve workshop etkinlikleri gerceklestirecek. Ayrıca katılımcılar bulundukları ülkenin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek.

FOTOĞRAFLI