Muğla’nın Milas ilçesi Ören Mahallesinde bu yıl 2.si düzenlenen geleneksel boğa güreşleri zaman zaman heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Güreşlerde bir vatandaş boğanın darbesi ile baygınlık geçirdi ve Milas belediyesi ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.
Ören Gençlik ve Spor kulübü Su Sporları yararına düzenlenen güreşlere Muğla ve Aydın bölgesinden 135 boğa katıldı. Güreşler esnasında rakibinden kaçan boğalar saha görevlilerini zor anlar yaşatırken, arenaya dar gelen boğalar ise saha dışına çıktı. Milas belediye Başkanı Muhammet Tokat, bu yıl ikincisini düzenledikleri boğa güreşlerine 135 boğanın katıldığını belirterek, “Geçtiğimiz ilkini gerçekleştirdiğimiz boğa güreşlerinin bu yıl ikincisini yapıyoruz. Güreşlerimize katılım bir önceki yıldan daha fazla. Güreşleri izlemeye gelen vatandaşlarımız iyi ve çekişmeli güreş izliyor. Güreşlerin gelirin su sporlarına malzeme alımı için kullanacağız. Amacımız hem ata sporumuzu devam ettirmek, hem de kültürümüzü vatandaşlarımız ile birlikte yaşatmak” dedi.
Ören boğa güreşlerinde sahada görevli bir vatandaş boğanın kafa darbesi ile sahada baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren vatandaşa alanda bulunan Milas Belediyesi ambulans ekipleri saha içinde ilk müdahalesini yaptı. Yaralanan vatandaş ambulans ile sağlık kuruluşuna sevk edildi.