Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) koordinasyonunda gerçekleştirilen ’2017 Tecrübe Paylaşımı Programı’ kapsamında 200 öğrenci, 18 Afrika ülkesinde tecrübe paylaşım ziyaretlerine başladı. 2017 Afrika Tecrübe Paylaşım Programı olarak başlatılan programın ilk ayağının ardından 31 öğrenciden oluşan bir ekip de Makedonya programına katılacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) koordinasyonunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğinde gerçekleştirilen ’2017 Tecrübe Paylaşımı Programı’ kapsamında 200 öğrenci 18 Afrika ülkesinde tecrübe paylaşım ziyaretlerine başladı. 2017 Afrika Tecrübe Paylaşım Programı olarak başlatılan programın ilk ayağının ardından 31 öğrenciden oluşan bir ekip de Makedonya programına katılacak. Programın Afrika ayağında Somali, Cezayir, Tanzanya, Senegal, Lübnan, Nijer, Çad, Kamerun ve Etiyopya gibi ülkeleri ziyaret eden öğrencilerin çalışma ziyaretleri devam ediyor. Öğrenciler gittikleri yerlerde okul, yetimhane tadilatı, sokak ve çevre düzenlemesi gibi birçok etkinlikte yardım faaliyetine katılıyor. Programın Balkanlar kısmında ise 31 öğrenci Makedonya’da Türkiye’nin faaliyetlerini yakından izleyecek, yardım faaliyetlerine bizzat katılacak.

Bu kapsamda 200 üniversite öğrencisini küresel gönüllülük bilinci kazandırmak maksadıyla toplamda 18 Afrika ülkesine göndererek kalkınma proje uygulamalarının içinde bulundurup, TİKA’nın yanı sıra yerel, uluslararası ve Türk sivil toplum kuruluşlarının bölgesel çalışmalarından tecrübe edinmelerini ve bu tecrübeleri ilgili ülke gençleriyle paylaşmalarını içeren bir program organizasyonu yapıldı.

Proje kapsamında katılımcı öğrenciler daha önce TİKA ve yerel sivil toplum kuruluşları tarafından tespit edilen okul, yetimhane, kütüphane, ibadethane gibi mekanların tadilat, tamirat ve donanım malzemelerinin sağlanmasına ilişkin proje uygulamalarının içinde olmalarının yanı sıra sosyal, kültürel ve insani yardım aktivitelerinde bulunuyor.