Dünya Kırşehirliler Derneği Oluşum Başkanı Ünal Kaya, 7 Haziran Genel Seçimleri için aday adaylarının açıklanmasının ardından siyasi partilerin üst sıralarında Kırşehirlilerin yer almaması nedeni ile sitem etti.
Kaya yaptığı açıklamada, "Bizler ne zaman biz olma şuuru ile birlikte olursak o zaman sesimiz o kadar gür çıkar. Adımlarımız ise emin olur. Sen şuncusun ben buncuyum zamanı artık kalmamıştır. Türkiye’nin temel dinamiklerini oluşturan bizler artık hizmet mekanizmalarında yer almalıyız" dedi.
Kaya yaptığı açıklamasında siyasetin üst noktasında Kırşehirlilerin yer almamasını da eleştirerek, "Ahi Evran, Aşıkpaşa, Şeyh Edebali, Yunus Emre, Dadaloğlu, Hacı Bektaş gibi isimlerin yer aldığı Kırşehir’de memleketin birlikteliğini ve kültürel değerlerine sahip çıkarak yaşattığımız değerler Kırşehirdir. Milletvekilliği sayısının ikiye düşmesinin ardından TBMM’inde temsil sayımızda düşmüştür. Büyük değerlere sahip olan Kırşehir’in temsili hakları teslim edilmemiştir. Kırşehirliler siyasette yok sayılmıştır. 2015 Genel Seçimlerinde yoğunlukta yaşadığımız Ankara’da maalesef milletvekilliği listelerine Kırşehirliler olarak giremedik. Ankara’da en azından 4-5 milletvekili ile temsil hakkı beklemiştik. Koymamız gereken siyasi tavrı koymazken durmamız gereken yerde de duramıyoruz" diye konuştu.