Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle Vali Tahir Büyükakın öncülüğünde 17-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen ’”Bilecik Ortak Akıl”’ toplantısı, yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

Bozüyük ilçesinde yapılan toplantının son gününde, Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları ve öğretim görevlileri ile iş adamları yapılacak çalışmalar ve yürütülecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Gruplar tarafından hazırlanan projeler, grup sözcülerince katılımcılara anlatıldı. Bilecik’in sosyo-ekonomik eğilimlerinin ve önceliklerinin belirlenmesi adına düzenlenen toplantıya katılanlara teşekkür eden Vali Büyükakın, “İki gün süren çalışmalar şehir için önemli. Daha önce yapılan toplantılarla birlikte burada gerçekleştirdiğimiz değerlendirmeler şehrin geleceği için taş üstüne taş koydu. Burada herkesin emeği var. Bilecik, Bileciklilerin fikirleri ile yola devam edecek. Toplantımız bugün burada bitmedi. Aksine yeni başladı. Bundan sonraki süreç takip ve uygulamalarla belirlenecek. Üniversitemiz çıkan sonuçları sahiplenip alt yapısını oluşturmalı, BEBKA pazarlanabilir bir marka olarak şehri hazırlamalı, TSO, STK’lar süreci sahiplenmeli, belediye ve kurumlar çalışmalara sonuna kadar destek vermeli” dedi.

Toplantının sonunda Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, danışmanlık firması kurucusu ve sahibi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu’na kendilerini Bozüyük’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek plaket takdim etti. Başkan Bakıcı, “Valimiz Tahir Büyükakın öncülüğünde başlayan Bilecik Ortak Akıl Toplantıları bu gün sona erdi. Ev sahibi ilçe olarak toplantılarda ilimiz ve ilçemiz için önemli fikirler ortaya çıktığını gördük. El birliğiyle ilimiz ve ilçelerimizi geliştirecek projelere imza atacağız inşallah” ifadelerini. Toplantı hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.