Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile merkez ilçe Mezitli Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırım işgalleri ve kayıt dışı çalışan iş yerlerine yönelik denetim yaptı. 152 iş yerini denetleyen ekipler, 73 iş yerinin ruhsatsız çalıştığını, 21 iş yerinin de kaldırım ihlali yaptığını tespit etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, “Kaldırımlar Yayalar İçindir” sloganıyla kaldırım işgallerini önlemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleriyle ortak bir denetim gerçekleştirdi. Kaldırım işgallerini ve kayıt dışı haksız kazancı önlemek amacıyla 1-3 Nisan 2015 tarihleri arasında Gazı Mustafa Kemal Bulvarı, Limonlu, Cengiz Topel ve Bakanlık Caddeleri üzerinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik çalışmada, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, vergi levhası ve kaldırım işgalleri başta olmak üzere genel denetim yapıldı.
Zabıta ekiplerinin 152 iş yerinde yaptığı denetleme sonucunda 73 iş yerinin ruhsatsız çalıştığı, 21 iş yerinin de kaldırım ihlali yaptığı tespit edildi. Bu kapsamda 94 adet ihtar/tespit tutanağı ve 1 adet idari yaptırım tutanağı düzenlendi.
Kaldırımların yayalar için olduğunu ve hiç kimsenin vatandaşın hakkını gasp etmesine göz yummayacaklarını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta yetkilileri, bu tür denetim ve uygulamalara istikrarla devam edeceklerini bildirdiler.