AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Hükümeti’nin kadın ve kadın hakları için önemli adımlar atıldığını belirterek, "Kadınlarımızın konumunu daha da güçlendirmek ve uygulamalarımızın etkinliğini artırmak üzere yeni dönemde çalışmalar yapılacak" dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan seçim çalışmalarının Çarşamba ve Terme ilçelerinde sürdürdü. İlk olarak Çarşamba ilçesini ziyaret eden Çiğdem Karaaslan’a Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Semizoğlu, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ve AK Parti Genel Merkez eski Gençlik Kolları Başkan İsmail Karaosmanoğlu eşlik etti.
ÇOCUKLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ
Çiğdem Karaaslan Çarşamba’da ilk olarak belediyenin düzenlediği kitap fuarını gezdi. Fuarda kitapları inceleyen Karaaslan kendisi ve çocukları için kitap satın aldı. Fuarda imza günü bulunan Nihat Gökmen’in ’Issız Baykuş Adası’ adlı kitabını alarak imzalattı.
Daha sonra Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Karaaslan engellilerle biraraya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Son olarak ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Karaaslan, Çarşambalılardan destek istedi. Esnaf ziyaretinde çocukların sevgi gösterisi ile karşılaşan Karaaslan, çocuklarla bir süre zaman geçerdi. Karaaslan kadınlardan da büyük ilgi gördü.
ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Çarşamba çalışmalarının ardından Terme ilçesine geçen Karaaslan, Terme Sevenler Derneği’nin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katıldı. Kendisinin de iki çocuk annesi olduğunu belirten Karaaslan, kadınların Anneler Günü’nü kutladı. Karaaslan ardından Sakarlı Mahallesinde geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Sanat festivali’ne katıldı. Karaaslan son olarak Terme’de fındık fabrikalarını gezen kadın işçilerle biraraya geldi. Çalışan kadınlarla tek tek selamlaşan ve Anneler Günü’nü kutlayan Karaaslan, dua ve destek istedi. Karaaslan, "Sizler hem çocuklarınıza annelik yapıyor, hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Hepinizin Anneler Günü’nü en içten dieklerimle kutluyorum" diye konuştu.
KADINA POZİTİF AYRIMCILIK
Çiğdem Karaaslan seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalarında, AK Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedefleri olduğunu belirtti. Çiğdem Karaaslan, konuşmasını şöyle tamamladı; " Öncelikle kadınlarımız için pozitif ayrımcılık sağlanmasını anayasal güvenceye kavuşturduk. Kadın erkek fırsat eşitliği ilkesini, Anayasanın özellikle 10. maddesinde yaptığımız değişikliklerle güçlendirdik. Çocuklarımızın okullaşma oranlarını artırmak amacıyla Şartlı Eğitim Yardımı’nı başlattık. Yeni dönemde ise kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini daha da artıracağız. Siyasetten bürokrasiye kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar kadının katılımını ve rolünü güçlendireceğiz.Kadınlarımızın konumunu daha da güçlendirmek ve uygulamalarımızın etkinliğini artırmak üzere, kadına ilişkin mevzuatı ilgili tarafların görüşlerini alarak gözden geçireceğiz"