Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasıyla istihdama katkı sunan İŞKUR Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri mülakatları İŞKUR İl Müdürlüğü Hizmet Binasında bugün ve yarın yapılacağı bildirildi.
Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, "Bu kapsamda; 300 girişimcinin eğitim göreceği programımıza girişimci adaylarının yoğun ilgi ve talebi olmaktadır. Girişimci adaylarının iş planlarının taslakları değerlendirildikten sonra 70 saat ve 8 gün sürecek eğitimlere başlanacaktır. İŞKUR’ a kayıtlı olmak şartıyla eğitime katılmaya hak kazanan katılımcılara günlük 20 TL verilmektedir.
Eğitimler Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği (GESOB) nin deneyimli eğitmenleri tarafından kendi hizmet binalarında verilecek olup, Engelliler, Kadınlar, Şehit ve Gazi Yakınları, Gençler gibi tüm gruplara yöneliktir" dedi.
Ekin, ülkenin ve toplumun kalkınması, ekonominin canlanması için girişimciliği önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek, "Girişimcilik cesaret ve yetenek gerektirir. Girişimcilerimiz, cesaretle, özgüvenle, hayatın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek kendi işlerini kurmayı da bir seçenek olarak değerlendirmelidir" dedi.