Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Meclisi, Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı.
Toplantı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında gerçekleşti. Yoklama, açılış ve önceki birleşim tutanak özetinin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Mezitli Belediyesi Başkanlık makamının 2014 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklif, Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne, Belediyenin KDV hariç 50 bin TL maddi destek sağlaması ile ilgili teklif Plan ve Bütçe ile Eğitim Kültür ve Sanat komisyonlarına gönderildi. Mecliste konuşan Başkan Tarhan, Türkiye’de bürokrat ve siyasetçilere karşı ön yargı olduğunun altını çizdi. Halkın belediyeye olan ön yargılarını kırdığı inancında olduğunu belirten Tarhan, "Öncelikle onaylanan faaliyet raporu için tüm meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Belediyemizde bir yıl içerisinde tüm meclis üyeleri ve çalışanlarıyla hiç bir şekilde haksızlık yapmadık. Hizmetlerimizde her zaman adaletli olduk. Belediye meclisimizle birlikte aldığımız kararlar da her zaman adaletli olduk. Hiç kimsenin rant sağlamasına izin vermedik. Kimse rant konusunda ne müdürlerimize yanaşabildi, nede meclis üyelerimize. Bana karşı böyle bir teklif de bulunamazlar bile. Bu da gerçekten çok zor bir olay" dedi.
Belediye meclis üyelerinin her zaman yanında olacağını ve hiçbir şekilde laf söyletmeyeceğini belirten Tarhan, "Gün yok ki geçmişe baktığımız zaman çeşitli belediyelerde, bir takım olumsuz olaylar duyulmasın. Biz Mezitli’de bunu bir yıl içerisinde gerçekleştirdik. Halkımız bunun farkında ve bize güveniyor. Halkın desteğini almak son derece önemlidir. Tabi ki bu bir kişilik iş değil. Müdürlerimiz ve meclis üyelerimiz hata yaparsa bu hepimize yansır. Aynı şekilde ben hata yaparsam, bu da tüm herkese yansır. Ben belediyemizde görev yapan tüm siyasi partilerin meclis üyelerine ve birim müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bu konuda hiçbir meclis üyelerimize söz söyletmem. Bir tek kişinin bile meclis üyelerimize laf söyleme gibi bir hakkı yok. Meclis üyelerimizde başı dik rahatlıkla her yerde gezebilirler" şeklinde konuştu.
Mersin’de geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuz olayları hatırlatan Tarhan, "Belediyemizde hiç kimseye pabuç bırakmayacağız. Hiç kimsenin tehditleriyle hareket etmeyeceğiz. Bazıları basını kullanarak şantaj yaptıklarını sanıyorlar. Biz kararımızı hiç bir şekilde değiştirmeyeceğiz. Halkımızın çıkarları doğrultusunda hareket edeceğiz. Hak bildiğimiz yolda tek başına da kalsak korkmadan yürüyeceğiz. 4 yıl sonra her yerde başımız dik bir şekilde rahatlıkla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.