Adana’da ev ve iş yerlerinin tapusuna hissedarlar eklenen vatandaşlar, Yüreğir Belediyesi önünde eylem yaptı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise arazisinden haksız kesinti yapılan bir vatandaşın itirazı sonucu açılan davaya ilişkin mahkeme kararının uygulanmasıyla birlikte tapulara mirasçıların hisselerinin eklendiğini kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesindeki Sarıçam Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, 1999 yılında yapılan imar düzenlenmesinde adaletsizlik olduğu ve mülkiyet sahibinden en fazla yüzde 35 DOP kesilmesi gerekirken, kendisinden yüzde 59 oranında kesinti uygulandığını iddia ederek imar düzenlenmesinin iptalini istedi. Adana 2. İdare Mahkemesi de imar düzenlemesini iptal ettikten sonra Danıştay 6. Daire ise kararı onadı. Kararın onanması üzerine yeniden imar düzenlemesi yapıldı.

Çok sayıda vatandaş, tapularıyla bağlantılı işlemler yaptırırken, çeşitli hissedarla ortak göründükleri şokuyla karşılaştı. Kısa sürede örgütlenen mahalleli, Yüreğir Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Polis ve zabıta, bahçede güvenlik önlemi aldı.

Abdullah Kaynar isimli vatandaş, davayı açan ilk kişinin hayatını kaybettiğini ancak mirasçıların dışında kişilerin de evine ortak göründüğünü söyledi.

Levent Tunalı ise sorunun sadece Sarıçam Mahallesi’nde değil; Akıncılar, Sinanpaşa, Kazım Başer, Sepici gibi mahallelerde de yaşandığına değinerek 9 bin 500 kişinin mağdur olduğunu iddia etti.

Vatandaşlar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın kendilerine açıklama yapmaması halinde yarın eylemlerini sürdüreceklerini kaydederek belediyeden olaysız ayrıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise yaptığı açıklamada, kendi döneminden önce yapılan düzenlemelerde haksız ve adaletsiz bir şekilde yapılan arazi kesintisine bir vatandaşın haklı olarak itiraz etmesi sonucunda mahkeme kararının uygulandığını belirterek, “Belediyemiz yukarıda bahsi geçen Adana 2. İdare Mahkemesi ve Danıştay kararlarından bilgi sahibi olmuş ve hemen mahkeme kararlarının uygulanması yönünde yeniden imar düzenleme çalışması başlatmıştır. Yeni yapılan imar düzenlemesinde her mülkiyet sahibinden yasal mevzuata ve mahkeme kararlarına göre eşit oranda DOP kesintisi yapılmış ve Yüreğir Tapu Müdürlüğü tarafından 28.06.2017 tarih ve 11538 yevmiye numarası ile yeni tapular tescil edilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.