Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar, "100 Yıllık Emanet Çanakkale" isimli tiyatro oyununu sahneledi. 30 çocuğun iki aylık çalışması sonucu izleyici ile buluşan oyun, beğenildi.
Erdem Beyazid Kültür Merkezi’ndeki programa, Antalya Valisi Muammer Türker’in eli Filiz Türker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Nevzat Özer, Eşref Edip Ekmen, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, şube müdürleri, gönüllü ve koruyucu aileler ve öğrenciler katıldı. Çocuk Sitesi’nin tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından hayırseverlere, öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Programda konuşan Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Zeynep Kuzu, çok katılımlı programları ekip ruhu ile gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çocuk Evleri Sitesi’nin açılması ile önlerine bir hedef konulduğunu ifade eden Kuzu, "Çocuklarımızı topluma nasıl entegre ederiz inancını, kültürünü, ahlaki değerlerimizi, kaliteli eğitim imkanını nasıl sağlayabiliriz çabasını verdik. Sağlıklı, daha mutlu ortamlarda kendine güvenen, kendini bilen bireyler yetiştirmeyi hedefledik. İki yıl önce halka açık salonlarda bizim çocuklarımız da yeteneklerini sergilemeye başladı. 2015 yılına eğitimde başarıyı gerçekleştirdik. 15 çocuğumuz özel okullarda, 1 çocuğumuz yüksek puanla Anadolu Lisesi’nde, diğer çocuklarımızda Kepez ve Muratpaşa’daki farklı okullarda eğitimlerini sürdürüyor" dedi.
Öğrencilerin ders ve ailelerinden kalan boş zamanlarında 100 Yıllık Emanet Çanakkale oyununu hazırladıklarını kaydeden Kuzu, "Amacımız bu toprakların nasıl vatan toprakları olduğu, şehit kanlarıyla neden sulandığı, şehit ve gazilerimizi hatırlatmaktır" diye konuştu.
30 ÇOCUK ROL ALIYOR
Tiyatro oyununu, 30 çocuk ve sitenin bakım personeli tarafından iki aylık bir çalışma sonucu hazırladığı belirtilirken, oyunda Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında gösterilen fedakarlık ve kazanılan başarının kadın, erkek, büyük, küçük demeden herkesin tek vücut olduğu ve zaferle sonuçlandığı vurgulanıyor.