Kurbanını 'kız arkadaşı' olarak yıllarca rehin tutmayı planlayan Martin Peter Trenneburg adındaki doktor, tecavüz konusunda ise delil yetersizliğinden beraat etti. Kızını 24 yıl evinin bodrumuna kapatarak tecavüz eden Avusturyalı Josef Fritzl'a atfen "İsveçli Fritzl" diye anılan 38 yaşındaki doktorun, kurbanını geçen Eylül ayında Stockholm'da buluştukları gün kaçırdığı bildiriliyor. Kendini Amerikalı gibi tanıtarak, şampanya ve hediyelerle kadının evine giden doktor, kurbanını üzeri çikolata kaplı ilaçlı çileklerle uyuttuktan sonra kauçuk maske takarak kaçırmış.



Kimliklerini saklamak için iki maskenin birini kendine, diğerini de kurbanına takarak, kadını tekerlekli sandalyeyle aracına götürdüğü belirtiliyor. Trenneburg'un kadını daha sonra da İsveç'in güneyinde Kristianstad kenti yakınlarındaki evine götürerek, özel olarak yaptığı, ses geçirmeyen depo gibi bir yere kapattığı bildiriliyor.

Bilgisayarında bulunan belgelerden kurbanıyla ilişkiye girmek için bir 'seks sözleşmesi' hazırladığı anlaşılan Trenneburg'un, bu belgeye kadının orada kaldığı süreyi azaltmak için yapabileceği hareketleri yazdığı belirtiliyor. Ancak kayıp olarak polise bildirildiği anlaşılınca, kadını karakola göndererek iyi olduğunu söylemesini istedi.

Olay polisin halinden şüphelendiği kadını sorguya çekmesiyle ortaya çıktı. Hapis cezasına çarptırılan Trenneburg, kurbanına ayrıca 21 bin dolar tazminat ödeyecek.

Kaynak: BBC