İngiltere’nin Manchester kentinde, Shadiya Omar bir akşam arkadaşıyla birlikte eve gitmek için taksi bekliyordu. Lloyd o sırada Omar’ın arkadaşının yanına yaklaştı. Elindeki cipsi arkadaşına doğru uzattı. Arkadaşı da cipsi elinden hızlıca çekip aldı. Lloyd da cipsleri Omar’ın arkadaşının başından aşağıya boşalttı. Arkadaşına yardım etmek isteyen genç kadın, stilettosunu Lloyd’un sol gözüne sapladı.

Savcı Jonathan Savage’in ifadeleri ise şöyle: “Omar, olayın ardından sol gözünün üzerinde uzun bir nesne olduğunu fark etti. Topuğu dışarı çekmeye çalıştı” Olay yerine gelen polis genç kadını tutukladı.

Gözünün alt kapağında kanama, kesik ve morarma olan 22 yaşındaki Lloyd tedavi altına alındı.Şans eseri görme yetisini kaybetmedi. Lloyd, olay anını ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Onlara cips ikram ederken sadece şakalaşıyordum. Sonra birden gözümde bir şey hissettim. Stilettonun topuğuydu! Gözümü kaybedeceğim diye çok korktum. Şans eseri kaybetmedim ama yüzde 100 görmüyorum. Hala bulanık görüyorum."

8 ay hapis cezasına çarptırılan Omar’ın cezası 6 ay boyunca gönüllü kamu hizmetine çevrildi.