İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, “Kendisi Genel İdare Üyeliğine aday olmayan Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk’un kurultay ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Erhan Usta ile ilgili açıklamaları özellikle İYİ Parti Samsun teşkilatlarımızı ve tüm partililerimizi ziyadesiyle üzmüş ve yaralamıştır” dedi.

HÜR İRADEYLE BELİRLENDİ

İYİ Parti Kurultay’ında Genel Merkez organlarının delegeleri hür iradeleriyle belirlenlediklerini söyleyen Aksoy, “Milletvekili ve parti üst düzey yöneticilerimizin kurultay sonuçları üzerinden özellikle basın ve sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalar, her geçen gün yükselen İYİ Parti’mize büyük zarar vermektedir. Kendisi Genel İdare Üyeliğine aday olmayan Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk’un kurultay ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Erhan Usta ile ilgili açıklamaları özellikle İYİ Parti Samsun teşkilatlarımızı ve tüm partililerimizi ziyadesiyle üzmüş ve yaralamıştır. Halk TV’de yayınlanan programa telefonla bağlanan Sayın Koncuk, Sayın Erhan Usta’nın mecliste Grup Başkanvekilliği görevine gelmesi konusundaki soruya cevap verirken "bizim emek veren arkadaşlarımız var" diyerek, kurultay tartışmalarını adeta meclise taşımıştır” diye konuştu.

NAZEKETSİZ AÇIKLAMA

Milletvekili Koncuk’un televizyon programında Usta hakkında yaptığı yorumları nezaketsiz bulduğunu belirten Aksoy, “Samsun Milletvekilimiz Sayın Erhan Usta, Genel Başkanımız ve tüm partililerimiz tarafından kucaklanırken ve önemli görevlere layık görülürken, Sayın Koncuk tarafından yapılan nezaketsiz açıklamalar asla kabul edilemez. Siyasetle ilgilenenler bilir ki partilerin Grup Başkanvekilleri Genel Başkanların TBMM’deki en yakın çalışma arkadaşlarıdır. Bu göreve gelmeleri de Genel Başkanların iradesi doğrultusunda şekillenir. Daha henüz tevdi edilmiş bir görev ortada yokken, partimizde herkesin kucakladığı Sayın Erhan Usta’nın önünün kesilmeye çalışılması en hafif tabiriyle hazımsızlıktır, haksızlıktır ve Genel Başkanımızın tasarruflarını tartışmaya açmaktır. Genel Başkanımızın ve kurultayımızın iradesinin ima yoluyla da olsa tartışmaya açılmasını kınıyor ve şiddetle reddediyoruz”dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Koncuk tarafından yapılan açıklamaların hayal kırıklığına yol açtığını belirten Aksoy, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in partide veya TBMM’deki tasarruflarının Samsun Milletvekilimiz Sayın Erhan Usta üzerinden tartışmaya açılması ve ulu orta konuşulması, aynı zamanda İYİ Parti Ailesi arasında da büyük bir hayal kırıklığına ve infiale yol açmıştır. Sayın Koncuk ile birlikte Milletvekillerimizi ve parti yöneticilerimizi akli selime ve sağduyulu hareket etmeye çağırıyoruz. Bu tür sakinleştirici, yapıcı ve yol gösterici tavırları kendilerinden beklerdik ama kendilerini sosyal medya ve basın üzerinden yapılan tartışmalara son vermeye çağırıyoruz”ifadelerini kullandı.