MANİSA'da gerçekleştirilen 1 Eylül Dünya Barış Günü eyleminde, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla hakkında açılan davada hakim karşısına çıkan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, beraat etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların katılımıyla geçen 1 Eylül'de, Dünya Barış Günü'nde düzenlenen eyleme katılan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel hakkında 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme', 'Suç işlemeye alenen tahrik etme' ve 'Terör örgütü propagandası yapma' suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Manisa Adliyesi 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın ilk duruşmasında Demirel, beraat etti.
DAVA ÖNCESİ DESTEK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Dava öncesi Demirel'e destek için adliye önünde KESK'e bağlı çeşitli sendikaların üyeleri bir araya geldi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, KESK Genel Eş Başkanı Şaziye Köse, Eğitim-Sen Genel Merkezi Yöneticisi Elif Çuhadar da destek verenler arasında yer aldı.
Konuşma yapan KESK Genel Eş Başkanı Şaziye Köse, "Biz büyük suçlar işliyoruz. Son dönemde öyle büyük suçlar işliyoruz ki adı barış. Barış istediğimiz için Türkiye'nin her yerinde başkanlarımız, yöneticilerimiz ve üyelerimiz yargılanıyor. Aslında bugün yargının da sınandığı bir gün. Eğer barışı istemek suçsa, eğer yaşamı savunmak suçsa, eğer bedenler toprağa düşmesin demek suçsa, biz suç işlemeye devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI