Konak Belediyesi’nce bu yıl 5’incisi düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali başladı. 10-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında Kadifekale’den Alsancak’a, Gültepe’den Göztepe’ye, Konak’ın farklı noktalarında kurulan sahnelerle tiyatro sokağa girecek.
Konak’ın sokaklarını sanatla buluşturmak adına beş yıl aranın ardından geçtiğimiz yıl yeniden hayata geçirilen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nin 5’incisinin açılış töreni Konak YKM önünden başlayan kortej yürüyüşüyle yapıldı. Kortejde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tiyatro Oyuncusu Altan Gördüm, müzik, dans ve ritim gurupları ile festivalde yer alan tiyatro toplulukları ve çok sayıda sanatsever yer aldı. Geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat ve Karagöz’ü temsil eden dev kuklalar ve pandomim gösterisiyle renklenen kortej halktan büyük ilgi gördü. Müzik ve danslarla yürüyen kalabalığa çevredekiler de alkışlarla eşlik etti. Yürüyüş esnasında Ağaçkakan Tiyatrosu ‘Mutmutla mutluluk taşı’, TAKSAV Tiyatro Topluluğu da ‘Çehov sokakta’ adlı sokak oyunlarını sergiledi.
ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ
Konak Saat Kulesi önünde tamamlanan kortej yürüyüşünün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası dinleyicilerle buluştu. Müzik dolu anlar yaşatan konserin hemen ardından Ragıp Yavuz, festivale adını veren Mehmet Ulusoy’u anlatan bir sunumla izleyicilerin karşısına çıktı. 5. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nin açılış töreni ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ adlı doğaçlama tiyatro gösterisiyle son buldu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, festivale İzmirlilerin göstermiş olduğu yoğun ilgiden ötürü teşekkür etti. Tiyatroyu sadece salonlarda değil yaşamın hüküm sürdüğü sokaklara taşımanın önemine değinen Pekdaş, “Her sokağı bir tiyatro sahnesine dönüştüren bu festivalle özgürlüğün ve sanatın sesini birlikte haykırıyoruz” dedi.
SOKAKLAR SAHNE OLACAK
5. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nde Gültepe, Gürçeşme, Kemeraltı, Alsancak, Kadifekale ve Güzelyalı’da sokak ve çocuk oyunları sahnelenecek. Üç gün boyunca Konak’ın sokaklarını tiyatro oyunları ve söyleşilerle renklendirecek festival kapsamında tiyatro grupları sanatlarını icra ederken, düzenlenecek söyleşilerle de ustalar sanatseverlerle buluşacak.