Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, İzmir ve Manisa’da bugün gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtirken, sıcaklığın yarından itibaren artacağı kaydedildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Sorumlusu Rıza Seven, yaptığı açıklamada, İzmir’de bugün gök gürültülü sağanak yerel yağışın etkili olacağını, hava sıcaklığının da yarından itibaren 4 ile 6 derece arasında artacağını söyledi.

Yarın yağış yok

İzmir’de termometrelerin 29 dereceyi gösterdiğini belirten Rıza Seven, “Bugün akşama kadar İzmir merkez, kuzey ve doğu ilçeleri dahil olmak üzere Dikili-Kemalpaşa hattında şiddetli yağış bekleniyor. Dikili, Aliağa, Menemen, Karşıyaka Bayraklı, Bornova, Buca Gaziemir, Menderes ve Kemalpaşa ilçelerinde gök gürültülü sağanak beklenmektedir. İzmir’de yarın ve önümüzdeki günlerde yağış beklenmiyor” dedi.

Hava sıcaklığının bir haftalık periyot içinde artacağını belirten Seven, yarından itibaren 4 ile 6 derece arasında artış olacağını dile getirdi.

Manisa’da sağanak ve gök gürültülü yağış

Manisa’da da bugün gök gürültülü yerel yağışlar beklendiğini belirten Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Sorumlusu Seven, merkez dahil olmak üzere kuzey ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını kaydetti. Rıza Seven, kuvvetli yağış riski olmadığını sözlerine ekledi.