GİRESUN (AA) - Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor ile yapacakları maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ligin 6. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ummadıkları bir mağlubiyet (95-87) yaşadıklarını belirtti. 

Maçta ilk üç devrede kontrolü ellerinde tuttuklarını ancak sonunu getiremediklerini kaydeden Kandemir, "Son oynadığımız maçı kaybetmemiz iyi olmadı. Kazanmamız gereken bir maçtı. Aslında oyunun ilk üç periyodu bizim kontrolümüzdeydi. Son bölümde ise hücumda bocaladık. Kolay sayılar yedik. Rakip de iyi yerde bizi yakaladı ve avantajını kullandı" diye konuştu. 

Ligin 7. haftasında Torku Konyaspor'la yapacakları maçın hazırlıklarına başladıklarını bildiren Kandemir, "Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başladık. Hedefimiz maçtan galibiyetle ayrılmak. Zorlu maçı kazanarak ligde mağlubiyet serimize son vermek ve çıkışa geçmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ligin kalıcı ekiplerinden biri olmayı hedeflediklerini vurgulayan Kandemir, şunları kaydetti:

"Bu ligin kalıcı ekiplerinden olmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz bu. Ligin daha 5'inci haftasındayız. 5 haftada 2 galibiyet aldık. 3 kez kaybetmemize rağmen yukarıdaki takımlarla aramızda, fazla maç farkı yok. Bizden daha fazla bütçeye sahip takımların bile 2-3 mağlubiyeti var. Ligde daha çok hafta var. 5 haftada 3 maç kaybetmiş olabiliriz. Kaybedeceğimiz başka maçlar da olacaktır. Ama bu süreci en aza indirmemiz gerekiyor. İnişli, çıkışlı dalgalanmaları daha az yaşamalıyız. Oyunumuzu düzeltmemiz gerekiyor."