Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Cemil Sayan, yaklaşık 10 yıldır uyuşturucu kullanan, park ve sokaklarda yaşayan kardeşi Selçuk Sayan'ın hastaneye götürülüp, tedavi edilmesi için polise başvurdu. Kardeşini direnmesine rağmen polise teslim eden Sayan, “Artık yeter, yardım etsinler. Hastaneye götürüyorum, tedavi etmeyip salıyorlar” dedi.
Melikgazi İlçesi’nde bulunan Fatih Parkı’nda uyuşturucu bağımlısı kardeşi Selçuk Sayan'ın yatıp kalktığını öğrenen ağabey Cemil Sayan, parka giderek kardeşini tedavi olması için ikna etmeye çalıştı. Ancak kardeşi bu duruma direnince Sayan, “Hastaneye yatacaksın, tedavi olacaksın” diyerek, çaresiz bir şekilde polisi aradı. Ağabey Sayan, olay yerine kısa sürede gelen polise “Benim kardeşim olur, madde bağımlısı tedavi olması lazım. Bonzai, esrar, uyuşturucu hap alıyor” dedi. Polis de bu konuda mahkeme kararları ve rapor olup olmadığını sordu. Sayan, gerekli tüm raporların olduğunu belirterek, “Ruh Sinir Hastalıkları'na yatacak. Bir süre önce de yattı, tam iyi olacaktı çıkardılar. İlla bir olay mı işleyelim, dağa mı çıkalım? Devlet dağdaki adama hak veriyor ama bize vermiyor. Bir şey yapmıyorlar. Günah değil mi? Hastaneye gidiyoruz, 10 gün sonra taburcu ediyorlar. Yarın birine bir şey yaparsa ne olacak, bunun hesabını kim verecek? Sorumlusu kim olacak?” diyerek derdini polislere anlattı.
Polis memurları Selçuk Sayan'ı polis aracına bindirerek. hastaneye götürdü. 
Kardeşinin 2004 yılında, askerden geldikten sonra uyuşturucuya kötü arkadaşlıklar nedeniyle alıştığını belirten ağabey Cemil Sayan, “Parklarda, sokaklarda yıkık evlerde yatıp kalkıyor. Mahkeme kararıyla tedaviye götürdüm ancak 'sosyal güvencesi yok' diye hastaneye almadılar. Oysa tedavi olması gerekir diye raporları var. Bir başka masum insana ya da kendine zarar verebilir endişesiyle her gün yaşıyoruz. Yaklaşık 2 senedir de evi terk etti ve böyle parklarda, sokaklarda yatıp kalkıyor. Devlet bir şey yapmıyor. Yetkilerden yardım istiyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI