Gaziantep Onkoloji Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yabancı Diller Yüksekokulu ‘DuyarlıGençlerTopluluğu’ arasında Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında yapılan anlaşma ile Onkoloji Hastanesi’nin kan ihtiyacının kesintisiz karşılanması sağlandı.
Kan ve ürünlerinin bulunmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla hazırlanan ‘Kan Kardeşim’ adı verilen projeye, Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okt. Deniz Durdu ve Nurten Utar sahip çıktı. Yapılan ilk çalışma sonucunda 500’e yakın bölüm öğrencisi projeye gönüllü olarak katıldı.
Gönüllü öğrencilerin ‘Kan Kardeşim’ dediği Onkoloji Hastanesi’ndeki çocuk hastalar Hacivat ve Karagöz oyunu ile eğlenceli dakikalar geçirirken,Üniversite öğrencilerinin öğrenim döneminden başlayarak sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer almaları gerekliliğine vurgu yapan Okt.Deniz Durdu, “Üniversitemize bağlı hastanemize ilk sahip çıkması gerekenler üniversitemizin öğrencileridir” dedi.
Onkoloji Hastanesi’nden sorumlu Başhekimi Doç.Dr. Mesut Özkaya, GAÜN öğrencilerinin Onkoloji Hastanesi’ndeki hastalara sahip çıkmasının gurur vesilesi olduğunu belirtti. Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Hastane İdari Sorumlusu Uz Ecz Ahmet Sami Boşnak, teklifin öğrenciler tarafından geldiğini ve hazırlanan projenin profesyonel bir bakış açısı ile ele alındığını, sürekliliği için gerekli tüm adımların titizlikle atılacağını söyledi.