Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencilerinden Reyhan Şahin ve 12.Sınıf öğrencilerinden Melisa Çağla Demir’in, Coğrafya Öğretmeni Ayşegül Oğul’un danışmanlığında hazırladıkları “Çatalağzı Termik Santralinin Ağaçlar Üzerindeki Olumsuz Etkisinin Dendrokronolojik Yöntemlerle İncelenmesi” konulu proje; TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan Araştırma Projeleri Yarışması’nda; Coğrafya alanında Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak’tan oluşan Bölge okulları arasında TÜBİTAK Seçici Kurulu tarafından Bölge 1.liğine layık görülerek Mayıs ayında İzmir’de yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Zonguldak’ta TUBİTAK yetkili kurulları yapılan değerlendirmede başarılı bulunarak Ankara’da yapılacak Bölge Sergisine davet edilen proje; 30 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde yapılan Bölge Sergisinde; Ankara Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu Lisesi, Ankara Odtü Geliştirme Vakfı Özel Lisesi, Ankara Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Ankara Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi, Ankara Özel Gürçağ Anadolu Lisesi ve Zonguldak Kdz. Ereğli Özel Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin Coğrafya alanında hazırladığı projelerle yarıştı.
TÜBİTAK Seçici Kurulu tarafından Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje coğrafya alanında bölge birinciliğine layık görülerek Mayıs ayında İzmir’de yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sonucun büyük bir heyecan yaşattığı Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi’nde, proje ekibi büyük sevinçle karşılandı. Başarılarını okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerle paylaşan Reyhan ve Melisa’yı okul yöneticileri ve öğretmenler başarılarından dolayı tebrik etti. Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu, “Başta öğrencilerimiz olmak üzere, şu anda okulumuzda görev yapmamasına rağmen projenin bütün süreçlerinde öğrencilerimize danışmanlık yapan ve bu başarıda büyük emeği bulunan ÇTSO Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ayşegül Oğul’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca proje kapsamında öğrencilerimize destek olan Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. N. Kaan Özkazan ve Doç. Dr. Barbaros Yaman’a da özellikle teşekkür ediyorum" dedi.
Erenoğlu; okul olarak öğrencilerin bilimsel,sosyal,kültürel ve sportif alanlarda ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmek için her türlü imkanı hazırlamaya çalıştıklarını, öğrencilerinin sosyal, sportif, kültürel ve akademik alanda gösterdikleri başarılarla gurur duyduklarını belirtti. Öğrenciler,kendilerine destek olan idareci ve öğretmenlerine, başarı sevincini kendileriyle paylaşan arkadaşlarına teşekkür ettiler. İler ki günlerde projeyi bütün yönleriyle sergileyeceklerini ifade ettiler.
Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi 2013 yılında hazırladığı Devrek’te salyangoz üretimi ile ilgili “Devrek’ten Fransa’ya Bir Yol Hikayesi-İz Bırakamayanlar” isimli projesi ve 2014 yılında hazırladığı Filyos Projesinin Filyos Nehri ve çevresinde oluşturacağı olumsuzluklara dikkat çeken projesi ile TUBİTAK yarışmalarına katılmıştı. Bu yıl hazırladıkları projeyle ise termik santrallerin yaşadığımız çevre üzerindeki olumsuz etkisi bilimsel bir çalışmayla ortaya konuluyor.
Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu; Reyhan Şahin ve Melisa Çağla Demir’in danışman öğretmenleri Ayşegül Oğul ile projenin ayrıntıları ve verileri hakkında önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.