Samsun’da 18 yıllık evli Elfida ve Sebahattin Kıcır çifti evlilikleri boyunca 8 defa uyguladıkları tüp bebek yöntemi sonunda bebek sahibi oldular.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın Hastalıkları Doğum ve Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Koçak, 18 yıllık evli Kıcır ailesinin 8’inci defa tüp bebek uygulamasının ardından Yiğit Ali isimli erkek çocuk sahibi olduğunu belirterek, çocuk sahibi olmak isteyen ailelere çağrıda bulundu.
18 yıllık evlilikleri boyunca en büyük hayallerinin evlat sahibi olmak olduğunu ifade eden 37 yaşındaki anne Elfida Kıcır ile 40 yaşındaki baba Sebahattin Kıcır, bu özlemlerine OMÜ Kadın Hastalıkları Doğum ve Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. İdris Koçak’ın Tüp Bebek uygulaması ile çözüldüğünü belirttiler.
Hastalarının bebek sahibi olması için yılgınlığa kapılmamasını belirten Prof.Dr. İdris Koçak, "Kıcır ailesi daha önce 7 kez tüp bebek sahibi olmak için tedavi görmüşler. Ancak tıpta gelişmeler ve tedavi yöntemlerinin artması sonucunda 8’inci tüp bebek denemesinde Kıcır ailesini sağlıklı erkek çocuk dünyaya getirmelerini sağladık. Hastalarımız tıptaki gelişmeler ve birçok yeni tedavi yöntemleri ile bebek sahibi olabiliyorlar. ’Bebek sahibi olamayacağım’ diye hiç bir hastamın yılgınlığa kapılmasını istemiyorum. Azimle birlikte uyguladığımız tedavi yöntemleri ile birçok ailemiz bebek sahibi oldu. Biz sadece ailelerin ümitlerini kaybetmesini istemiyoruz. Tüp bebek sahibi olma oranları her geçen gün yükselmektedir" dedi.
“EN BÜYÜK HAYALİMİZE KAVUŞTUK”
Ankara ve İstanbul olmak üzere bugüne kadar 7 kez tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını kaydeden Kıcır çifti, 6 Nisan tarihinde Yiğit Ali isimli evlatlarına kavuştuklarını söylediler. Kıcır çifti, "8. tüp bebek tedavisi ile Yiğit Ali ismini verdiğimiz evladımıza kavuştuk. Bu mutluluğu kelimelerle anlatmak imkansız. Bu bir mucize olmalı. Hala inanmakta güçlük çekiyoruz. Evliliğimiz boyunca en büyük isteğimiz sağlıklı evlat sahibi olmaktı. Bunun için başta bize bu mutluluğu yaşatan Prof. Dr. İdris Koçak olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştular.