SAMSUN (AA) - Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından umut evlerinde ikamet ettirilen engellilere yönelik çeşitli el becerisi kursları açıldı.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Havza Milli Eğitim Müdürlüğü ve Havza Belediyesi işbirliği ile umut evlerinde kalan 12 engelli vatandaşın kurslardan yararlandığı belirtildi.

Havza Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezindeki kurs çalışmalarını inceleyen Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ, kursların umut evlerinde ikamet eden engellilerin vakitlerini değerlendirmek, engellilerin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla açıldığını belirtti.

Kursların Havza Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticiler tarafından verildiğini, yer teminini ise Havza Belediyesinin yaptığını söyleyen Göktuğ, "Kurslara umut evlerinde ikamet etmekte olan 12 engelli devam ediyor. Özellikle bu tür kurslar ile engellilerimizin rehabilite çalışmalarına katkıda bulunmaktayız. Yaşlı ve engellilerimiz bizlere birer emanettir. Bizler de bir gün yaşlanacağız veya engelli olma potansiyeline sahibiz. Bu bilinç ve sorumluk ile bizlerin sevgi, saygı ve ilgisine ihtiyaç duyan insanlarımıza sahip çıkmalıyız" dedi.