AYDIN Kuşadası'ndaki Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı, Slovakya Cumhuriyeti tarafından ilçeye fahri konsolos olarak atandı.
Slovakya Cumhuriyeti Kuşadası'nda fahri konsolosluk açtı. Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı'nın fahri konsolos atanması nedeniyle, Kuşadası'nda bir tören düzenlendi. Törene Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Anna Turenicova, İstanbul Başkonsolosu Josef Sestak, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile turizmciler katıldı. Türkiye ile Slovakya arasında bürokratik ilişkiler olduğunu söyleyen Büyükelçi Dr. Anna Turenicova, "Dünyada bir barış olacaksa, öncelikle ülkeler arasında barış olmalı. Ülkeler arasında barışı ise, işbirliği yaparak, birbirimizi daha iyi tanıyarak sağlayabiliriz. Birbirimizi sıkça ziyaret etmeliyiz. Mutlaka iş ve ticaret yapmalıyız. Ülkelerimiz arasındake ilişkiler dostça ve karşılıklı çıkar ilişkileri düzeyindedir. Slovakya Cumhuriyeti'nin temsilcileri olarak İstanbul ve Ankara'da ilişkilerimizin canlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim, sanayi ve kültürel alanlarda işi birliğimizi arttırmak için çaba gösteriyoruz. Slovakya, Türkiye'nin AB üyeliği için önemli bir destekçisi. Son yıllarda ülkelerimiz arasında çok ziyaretler gerçekleştirildi" dedi.
Türkiye'nin Slovakya vatandaşları için en önemli varış noktası olduğunu belirten Turenicova, daha çok dostluk ve işbirliği sağlamak adına Kuşadası'nda fahri konsolosluk açma kararı aldıklarını anlattı. Turenicova, ülkesinin bayrağını fahri konsolosluğu üstlenen Tevfik Bağcı'ya verdi.
Slovakya Cumhuriyeti'nin Kuşadası fahri konsolosluğuna atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağcı ise "İki ülke arasında var olan ikili sıcak ilişkilerin daha da geliştirilmesi için burada çalışma yapacağıma söz veriyorum. Görev yaptığım sürece Kuşadası'nda iş ve cemiyet çevresini Slovakya kültürü ve ülkesiyle tanıştırıp kaynaştırma adına gerekli tüm adımları atacağım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından binanın girişine konsolosluk tabelası asıldı.

FOTOĞAFLI