TOKAT (AA) - Tokat Belediyesince yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, törenle açıldı.

Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısındaki Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda düzenlenen törende konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, çocuklara trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğini söyledi.

Tokat için iki hayali olduğunu belirten Can, şöyle konuştu:

"Birinci hayalim, şehrin tarihi mekanlarını, tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmak. Bunun için adım adım ilerliyoruz. İkinci hayalim ise Gümenek'ten başlayarak Yeşilırmak boyunca şahane bir proje olacak. Gümenek müthiş bir rekreasyon  alanı. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde bütün şehrin cazibe merkezi olacak şekilde orada şahane bir proje uygulayacağız. Yeşilırmağın kenarında çocukların bisikletle dolaşabileceği, faytonların çalışabildiği, insanların yürüyüşe çıktığı zaman  8-10 kilometre yürüyebileceği, nehir kenarının ışıklandırıldığı bir alan oluşturacağız."

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise parkın çeşitli kısımlarında yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve oturma grupları oluşturulduğunu kaydetti.

Tokat'a ve insana yönelik yatırım ve çalışmalar yaptıklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Baştan sona titizlikle planlanan bu projede ise öğrencilerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2015-2016 eğitim öğretim yılı planlaması dahilinde, her gün bir okulumuzu sınıflar bazında eğitim almaları için buraya getirecek. Trafik bilincinin oluşturulması ve kuralların hayati önem taşıdığına inanan kuşaklar yetiştirilmesi amacıyla standartlara uygun, içerisinde sinema salonu, dinlenme ve gezi alanları ile mini bir kafeteryanın bulunduğu parkımız, belediyemizin çocuklarımıza özel bir hediyesidir."

AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın da konuşma yaptığı törende, daha sonra kurdele kesilerek parkın açılışı yapıldı.

Parkta 12 akülü araba, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri ve trafik levhaları bulunuyor.