Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, talep doğrultusunda yeni bir çalışmaya imza atarak Kürtçe kreş açtı. Şabaniye mahallesinde düzenlenen açılışa HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’nın yanı sıra İpekyolu ve Edremit Belediyesi eş başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kreşin açılış kurdelesini öğrenciler ve eş başkanlar birlikte kesti. Kreşte incelemelerde bulunan katılımcılar, burada öğrenciler için tasarlanan odaları gezdi. Oyun ve drama odalarını gezen eş başkanlar, burada öğrencilerin kendileri için hazırlamış olduğu tiyatroyu izledi. Sonra oyun odasına geçen katılımcılar, öğrencilerin seslendirdiği Kürtçe şarkıları dinledi.
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Anadil Günü’nü kutladı. Kürt Anadil Günü dolayısıyla böyle bir çalışmayı yaptıklarını kaydeden Kaya, burada temeli atılan çalışmanın daha sonra büyük hedef ve amaçlara ulaşacağını söyledi. Kaya, 83 yıl önce Şam’da Kürt aydınlarının Hawar dergisini çıkardıklarını belirterek "Kürtlerin Hawar’ını tüm dünyaya ulaştırdılar. 83 yıl önce birkaç kişi ile başlayan Hawar, bugün milyonlara ulaşmış durumdadır. Kürt halkı diliyle, tarihi ve geleneğiyle bir mücadele içerisindedir. Bizim bugün yaptığımız çalışmada bu amaca ilişkindir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından açılışı yapılan ve Kürtçe olarak faaliyet yürütecek olan Perpêrok Kreş ve Gündüz Bakımevi, 1200 metrekare kapalı kullanım alanı, 500 metrekare çocuk oyun grubu, kum havuzu, kümes ve otoparkının olduğu bahçe ve açık kullanım alanı bulunuyor. 20 kişinin görev yapacağı 90 kişi kapasiteli kreşte; drama, sinema, müzik, dans, satranç, revir odası ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Her sınıfın 18 kişilik olarak tasarlandığı kreş, 0 -6 yaş arası çocuklara hizmet verecek.