Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şube Başkanı Atilla Taşpınar ve dernek üyeleri Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı ziyaret etti.
Dernek Başkanı Atilla Taşpınar ve yönetim kurulu üyeleri Vali Kılıç’ı makamında ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Ziyarete Dernek Başkanı Atilla Taşpınar, Eğitim Sekreteri Serkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Eroğul ve Derya Erman katıldı.
Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesinde toplam 45 üyenin bulunduğunu söyleyen Başkan Atilla Taşpınar, Derneğimizin amacı eğitim ve istihdam bunun yanında, Niğde’nin daha yaşanabilir bir kent haline getirilmesi genel anlamda bizim sosyal yaşamda yaşadığımız sıkıntıları paylaşmak için sayın valimizi nezaketen ziyaret etmek istedik. Biliyorsunuz hissedilebilir sarı çizgiler yapıldı kaldırımlara. Bu çizgilerde normal insanlar hareket etmekte zorlanılırken, bizler haliyle orada çok sıkıntı yaşıyoruz. Hiç birimiz kış aylarında burayı kullanmıyoruz, aksi takdirde bir körlüğümüz varken birde kırığımız oluyor. Bu yüzden kullanmıyoruz. Burasının daha erişilebilir olması için karo şeklinde yaptırılabilir. Bizlerinde her insan gibi rahatça yürümesi sağlanabilir. Otobüs duraklarının levhaları, kaldırımlarla uygun şekle gelmesi gerekiyor. Yol ortasında bulunan bir levha kafamızı gözümüzü yaralanmamıza sebep veriyor, bu yüzden bizlere biraz daha itina gösterirlerse seviniriz” dedi
Vali Kılıç, ise ziyaretten duyduğu memnuniyete dile getirerek dernek üyelerine ziyaretleri için teşekkür etti.