BALIKESİR Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifayla ilgili son kararı açıklamak için saat 17.00'da kameraların önüne çıktı. Ahmet Edip Uğur'un istifa açıklamasının her satırı bombaydı. Başkan son sözlerini ise ağlayarak söyledi ve soruları yanıtlamadan gitti. 
İşte Ahmet Edip Uğur'un konuşmasından satırbaşları şöyle:
-Siyaset yönetme sanatıdır. Siyasetin ancak demokrasiyle var olduğu unutulmamalıdır. Esas olan demokrasidir. 
-Göreve devam etme imkanı bizler için ortadan kaldırılmıştır. Yerel ile merkez arasındaki irtibat aracılar ile paylaşılamamaktadır.
-AK Parti'de durum otofajiye getirilmiştir.
-Kendi adıma şunu söylemeliyim:
Yolsuzluk yok, FETÖ bağlantısı yok. Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de görev yapma imkanım kalmadı. Partimden ve görevimden ayrılma noktasına gelmiş bulunmaktayım.
-AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır. Külli iradeye teslim olarak cüzi irademler milletime vefa gösteriyorum, partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum.
-Üzgünüm kırgınım fakat huzurluyum. Vicdan rahatlığı ile bu kararı almış buluyorum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, uzun mesai yıllarımda bana destek olan aileme teşekkür ediyorum. 
Ahmet Edip Uğur bu sözleri söyledikten sonra yerinden kalktı ve ağlayarak toplantıyı terketti.

Kaynak: İnternet Haber