Çarşamba Blediye Başkanı Halit Doğan ile Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sinan Türe'nin şeker fabrikasının önümüzdeki yıl faaliyete geçeceği açıklamasının ardından, Ankara mahreçli ve kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bir haberde işletmenin bu yıl içinde hizmete gireceğinin belirtilmesi kafalarda "hangi açıklama doğru" sorusunu gündeme getirdi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELENDİ

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan,  Şeker Fabrikası'ndaki çalışmalara, çalışanlandan birinde koronivürüs vakasına rastlanılması sonucu ara verildiğini ve fabrikanın açılışının da  önümüzdeki sezona bırakıldığını söylemişti.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON AÇILACAK 

Şeker İş Sendikasıı Şube Başkanı Sinan Türe de yaptığı açıklamada, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılına yetiştirilemediğini belirterek, işletmenin 2021 yılında faaliyete geçeceğinden emin olduklarını söylemişti.

ÜRETİCİ MAĞDUR OLMAYACAK  

Bu açıklamaların ardından, dün bir ajansın kim ve hangi kurum tarafından yapıldığıbelirtilmeyen Ankara mahreçli haberinde, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın açılışının gecikmesinden dolayı çiftçilerin mağdur edilmeyeceği   bildirildi. Açıklamada, işletmenin bu yıl açılacağı belirtilerek, "Türkşeker, çiftçilerin ürettiği pancarı alarak bünyesindeki Kastamonu Şeker Fabrikasında işleyecek. Pancarın nakliye işlemlerinden dolayı çiftçinin herhangi bir maddi kaybı olmayacak. Tüm nakliye işlemleri Türkşeker tarafından karşılanacak. Pancar bedeli ödemelerinde yüzde 12’nin altında oluşacak polar oranları da yüzde 12 kabul edilecek ve böylece çiftçi daha çok kazanacak" ifadelerine yer verildi. 

Merve İLHAN