AMASYA (AA) - Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, belediyenin bakım onarım gibi asli görevlerinin yanı sıra Merzifonlulara sunduğu kültür sanat alanındaki hizmetlerin de yoğun ilgi ile karşılandığını ifade etti.

Kargı, kültür sanat alanında verdikleri hizmetin alanında uzman eğitmenlerce gerçekleştirildiğini vurguladı.

"Belediyemiz olarak bakım onarım görevimizin yanı sıra halkımıza kültür ve sanat alanında da imkanlar sunmak istedik ve bu doğrultuda güzel bir adım attık" diyen Kargı, şunları dile getirdi:

"Doğru bir karar vermiş olduğumuzu halkımızın konservatuvar çalışmalarımıza olan yoğun ilgisini gördükçe daha iyi anlıyor ve mutlu oluyoruz. Hem müzik hem de tiyatro, drama çalışmalarımıza alanında yoğun bir bilgi birikimine sahip eğitmenlerimiz önderlik ediyor. Sanat yönetmenimiz Erhan  Kaya yönetimindeki tiyatro ve drama çalışmalarımıza bu hafta Gürcistan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Sayın Revaz Baynazhisvili misafir oldu ve kursiyerlerimizle bilgi paylaşımında bulundu."

Kargı, belediye tarafından açılan müzik, tiyatro ve drama kurslarına, yurt içi ve yurt dışından gelen alanında uzman kişilerin zaman zaman eğitimlere katılarak kursiyerlerle paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.