Acar'ın yüz naklinin beşinci yılı dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde program düzenlendi.

Programda, Acar ile Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, kol nakli olan Mustafa Sağır ile doktorlar ve hastane yönetimi bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, burada yaptığı konuşmada, merkezin büyük başarılara imza attığını, böbrek nakli sayısında Türkiye'deki kamu hastaneleri arasında ilk sırada bulunduğunu söyledi.

İlk yüz naklinin yapıldığı Acar'ın beşinci yılını sağlıklı şekilde tamamladığını kaydeden Ünal, yüz, uzuv, böbrek, karaciğer, pankreas, kornea gibi tıp dünyasında yapılabilecek nakilleri başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ameliyatı yapan Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da dünyada bu çeşitlilikte nakil yapan başka merkez bulunmadığına dikkati çekti.

Merkezi daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini anlatan Özkan, "Elimizden geldiğince çok titiz nakiller gerçekleştiriyoruz. Çıtayı daha üst seviyeye çıkarmak bize düşüyor. Az lafla, çok işle götürmeye çalışıyoruz. Uğur bizim yola çıktığımız hastaların ilkidir. Bundan önce kol nakli yapmıştık 2010 yılında Cihan'a. Cihan ile yedinci, Uğur ile beşinci, rahim naklinde ise altıncı yılı tamamladık." dedi.

Özkan, çift kol nakli yaptıkları Mustafa Sağır'ın da ellerini kullanmaya başladığını, fizik tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Acar, doktorlarla birlikte pasta kesti.

kaynak.haber7