SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 19-22 Mart tarihlerinde 47 ülkeden 495 sporcunun katılacağı 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Avrupa'nın en iyi karatecileri 19-22 Mart tarihlerinde İstanbul'da buluşacak. Sinan Erdem Spor Salonu, son yıllarda Türkiye'nin uluslararası alandaki en başarılı spor branşı olan karatede tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Avrupa Karate Federasyonu (EKF) tarafından her yıl düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın 50'nci buluşmasında 47 ülkeden toplam 195 sporcu kata ve komite branşlarında 12'si ferdi, 4'ü de takım mücadelelerinde dağıtılacak madalyalar için ter dökecek. Organizasyonda kategorilerinde ilk altı sırayı alan isimler Haziran ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'na doğrudan katılma hakkı elde edecek.

Kadrosunda iki dünya şampiyonu (Enes Erkan 2012, 2014 ve Serap Özçelik 2014) bulunduran Türkiye, Sinan Erdem Spor Salonu'nda şampiyonaya tam kadro katılacak. Erkan ve Özçelik'in yanı sıra William Rolle (Fransa), Gogita Arkania (Gürcistan), Luigi Busa (İtalya), Rafael Aghayev (Azerbaycan), Sara Cardin (İtalya) ve Alexandra Recchia (Fransa) gibi ünlü isimler İstanbul'da tatamiye çıkacak.

TÜRKİYE KARATE FEDERASYONU BAŞKANI ESAT DELİHASAN "HEDEFİMİZ GENEL KLASMANDA BİRİNCİ OLMAK"

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki sosyal tesislerinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında açıklamlarda bulunan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda genel klasmanda zirvede yer almak istediklerini söyledi.

Toplantıya Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın yanı sıra İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü İl Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu, Şampiyona Direktörü Levent Aydemir, Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin ile Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan, milli sporcular Serap Özçelik, Enes Erkan katıldı.

Toplantıda ilk söz alan Karete Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geçen yıl yapılan şampiyonada genel klasmanda 2. olduklarını hatırlatarak, bu yıl birinci olmak istediklerini söyledi.

Esat Delihasan "Evimizde yaptığımız bu şampiyonada genel klasmanda becerebilirsek birinci olmak istiyoruz. Bunun için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Teknik ekibimiz, diğer buna destek veren arkadaşlarımız özveriyle uzun bir süredir sporcu kardeşlerimizle birlikte bu işe hazırlanıyoruz. Ümit ediyorum ki hem organizasyon hem de sportif başarı açısından iyi bir şampiyona geçiririz. Bu anlamda bize destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın ardından konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü İl Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu ise karatenin başarılarına aşina olduklarını belirterek, "Federasyonlarımız arasında en başarılı olan federasyon ve gurur kaynağımız. Madalya sıralamasında en üst sıralarda yer alan federasyonumuz. Esat Delihasan'la birlikte bu ivme daha yukarı çıkacak inşallah. Umarım bu turnuvada kazasız belasız Türkiye'nin başarılarıyla geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM İDDİALI

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın Kadınlarda ki favori isimlerinden Avrupa ve dünya şampiyonu Serap Özçelik şampiyonada gününde olmaları halinde final oynayabileceklerini belirtti. Özçelik "Uzun bir çalışmamız oldu. Başkanımızın destekleri oldu. Onların destekleriyle verimli bir kamp oldu. En iyi şekilde bu şampiyonluğa hazırlandığımızı düşünüyorum. Fakat bizde o günün atmosferi çok önemli. O gün gününde olursan performansını maça yansıtabilirsen final oynayabilirsin. Aslında bütün avantajlar bizim elimizde inşallah o avantajları lehimize kullanabilir hem ferdi hem de takım olarak kürsünün zirvesinde yer alırız" dedi

İki Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu Enes Erkan ise "Artık son 48 saatimiz. Yaptığımız çalışmaların, verdiğimiz emeğin karşılığını alma noktasındayız. Burada en iyi şekilde yarışarak şampiyonluk almak istiyoruz. Geçen sene şampiyonluğu 1 puanla kaçırmıştık. Burada kendi seyircimiz önünde o şampiyonluğu da alacağız" şeklinde konuştu.